Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Indisk currygryte med lam

Indisk lammegryte

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Det beste er å lage en god krydderblanding, med deilige eksotiske krydder, til lammekjøttet.Currygryta blir nesten bedre hvis den lages dagen i forveien, da får alle smakene satt seg skikkelig. Vent da med å tilsette yoghurt og koriander til du har varmet den opp igjen.

Som ekstra tilbehør er det veldig godt med raita, mangochutney, nanbrød og pappadam.

4 porsjoner

30 g fersk ingefær
4 båter hvitløk
2 røde chili
2 sjalottløk
1 ss kardemommekapsler
1 ts hel sort pepper
1 ts hel nellik
1 ts hel spisskummen
1 ts fennikelfrø
1 ts korianderfrø
1 kanelstang
1 ts gurkemeie
2 ts paprikapulver
1 ts salt
1 boks hakkede tomater
1 kg lammekjøtt, bog eller nakke
4 rødløk
2 røde paprika
5 dl yoghurt naturell
frisk koriander til servering
klaret smør eller olje til steking

Kjør ingefær, hvitløk, sjalottløk og chili til fin mos i en hurtigmikser.
Rist kardemomme, pepper, nellik, spisskummen, fennikelfrø, korianderfrø og kanel i en tørr varm panne til det dufter herlig aromatisk. Knus de ristede krydderiene i en morter (fjern eventuelt det ytterste «skallet» på kardemommekapslene).
Bland krydderblandingen sammen med ingefær- og chilimosen, og tilsett paprikapulver og gurkemeie.
Fres krydderpastaen i en middelsstor/stor gryte med litt klaret smør eller olje. Fres over middels varme under omrøring i ca. 5-10 minutter.
Tilsett kjøttet oppdelt i firkanter og fres videre til kjøttet har fått farge.
Krydre med salt og tilsett tomater. Legg på lokk og la det hele få putre stille og rolig i ca. 2 timer, med sporadisk omrøring. Tilsett litt vann underveis, hvis sausen virker veldig tykk.
Del rødløken i jevne kløfter, rens og del paprikaene i passe store biter. Fres løk og paprika raskt over høy varme, under omrøring, i en stekepanne. Hell grønnsakene over i currygryta, og la det putre videre uten lokk i ca. 15 minutter.
Juster smaken med salt. Rør til slutt inn yoghurt og en god håndfull hakket, frisk koriander.
Nøtter, som cashewnøtter, kan også blandes inn i sausen eller strøs på toppen.

 

Vinabefaling:

5220101 Antiche Terre Corvina 2015, kr 122

4176601 Tommasi Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2014, kr 210

9773901 G de Guiraud, kr 185

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet