Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Solskinnsboller

solskinnsboller

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Er du i dårlig humør? Lag en porsjon solskinnboller og du vil se at bollene smiler til deg og jeg er sikker på at du kommer i bedre humør!

Ca.10 stk

75 g smør
2 dl kaffefløte
2 dl H-melk
50 g gjær for søte deiger
1 egg
4 ss sukker
12 dl hvetemel

Fyll:
2 ss mør
1 – 2 ts kanel
1 ss sukker
1 pk. vaniljekrem

Smelt smør i en kjele og hell over fløte og melk og varm til 37 grader
Smuldre gjær i bakebollen og hell væsken over gjæren og rør til gjæren er oppløst. Tilsett egg og sukker og elt inn mel til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen. Sett til heving under plast ca. 40 minutter.
Ta deigen opp på bakebordet og kjevle ut til et rektangel. Smelt smør og bland inn kanel og sukker.Fordel fyllet over deigen og rull sammen som til en rullekake. Skjær i ca. 3 cm brede biter og legg snurrene i papirformer eller rett på bakepapir. Lag en grop i midten og legg en god skje med vaniljekrem i midten.
Etterheves i ca. 20 minutter.
Pensle med sammenpisket egg og stek bollene på midterste rille ved 220 grader i ca. 8 minutter.
Avkjøl på rist. Bollene egner seg til frysing, men smaker aller best nybakt.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet