Ukesmeny 41 – 16 med handleliste

ukemeny 41-16
0 Flares 0 Flares ×

 

Vi er godt inne i oktober og høsten har helt klart innhentet oss. I dag kom den første snøen på hytta, så nå går vi  mot kaldere vær og kortere dager, selv om dagene fortsatt kan være fine med nydelig solskinn fra klar blå høsthimmel.
For mange er det høstferie uken som kommer, men for meg er hverdagen tilbake etter en fantastisk deilig uke med strålende sol  og litt latere dager. Her har jeg satt sammen en meny med handleliste til hver rett.   Håper også du blir inspirert til å prøve deg på noen av disse deilige og lettvinte rettene.
En fin høstuke til dere alle, enten om du har fri og har høstferie, eller om du er tilbake i hverdagen  og sliter med å finne på gode, lettvinte og smakfulle middager.

Mandag:
Pytt i panne med speilegg:

pytt-i-panne
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g kjøttpølse eller annet kjøtt
1 pk dypfryst lapskausblanding
4 egg
smør eller margarin

Tirsdag:
Wok med laks og pesto

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 laksefileter
1 pk eggnudler
1 glass grønn pesto
1 brokkoli
1 asparges
1 rød paprika
1 rødløk
basilikum

Onsdag:
Kalkungryte med karri

kalkun-gryte-med karri
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g kalkunfilet
smør eller margarin
1 boks paprikapulver
1 hvitløk
1 lite glass rød karripasta
1 boks (400 ml) kokosmelk
1 bunt vårløk
2 gule paprika
200 g østerssopp

Torsdag:
Torsk i form

torsk -form
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
800 g torskefilet
1 paprika
2 purrer
2 squash
1 hvitløk
1 bunt persille
1 boks fløte

Fredag:
Indisk kyllinggryte med ris, bananer og koriander

Kyllinggryte med ris og bananer
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Lørdag: Lammecarre på byggrynsseng med kantareller og vårløk

lamme-carre
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 lammecarre
1 dl byggryn
1/4 kg smør
1 rød løk
1 bunt vårløk
1 pk tyttebær
100 g kantarell

Søndag:
Raspeballer eller kumler med salt kjøtt og kålrotstappe

Raspe-baller
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1kg lettsaltet lammekjøtt , eller salt kjøtt fra svin eller storfe
1,2 kg  potet
1 pk byggmel
1 l kjøttkraft /buljong eller lettsaltet vann
1 kg kålrot
2 gulrøtter
1 dl kremfløte /matfløte
1/4 kg smør

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *