Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kanelsnurrer

kanelsnurrer

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×
Lukten av nybakte kanelsnurrer som siver ut i rommet er noe av det aller beste jeg vet om, og det gjelder også for resten av familien. I dag skal jeg sette en stor deilig myk gjærbakst og når de ligger varme og nystekte på benken, er ikke resten av familien sene om å befinne seg på kjøkkenet for å få en smak. Lag dem og du vil elske disse deilige snurrene. Vakre å se på er de også og det gjør også noe med smaksopplevelsen. 

Ca. 24 stk.

50 g gjær
5 dl melk
1 egg
1 ½ dl sukker
ca. 2 l hvetemel
½ ts salt
150 g smør

FYLL:
ca. 100 g mykt smør
1 ½ dl sukker
3–4 ss kanel

PYNT:
perlesukker
Smuldre gjær i en bakebolle. Varm opp melken til 37 grader. Hell over melk og rør ut gjæren. Tilsett egg, sukker, salt og så mye mel at det blir en smidig deig.
Elt deigen godt i minimum 15 minutter. Tilsett romtemperert smør i biter og kjør dette til deigen er blank og slipper bakebollen.
Sett deigen til heving med et klede eller med plast over, i ca. 40 minutter.
Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20×50 cm. Smør på et godt lag av ferdigblandet sukker, kanel og smør.
Brett den ene delen inn mot midten.
Brett den andre delen over slik at de dekker hverandre.
Skjær ca 1 cm tykke skiver på tvers.
Strekk bitene litt.
Hold fast den ene enden og rull den andre enden slik at deigen tvinner seg, rull den mot deg.
Lag en knute av deigen. Hold den i den ene enden, tvinn deigen to ganger rundt tre fingre og trekk enden gjennom sammen med de tre fingrene.
Settes på stekeplaten og etterheves til dobbel størrelse under et kjøkkenhåndkle på et lunt sted.
Pensle med sammenpisket egg, og strø litt perlesukker over.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 225 grader i ca.10 minutter.
Avkjøl på rist.
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet