Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Fylt Foccacia

fylt focaccia

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

I stedet for å bake vanlig loff, kan jeg kanskje friste med dette deilige, italienske brødet focaccia som er fylt med fetaost og rødløk. Smakfullt og veldig enkelt å lage og passer perfekt å servere til spekeskinke og litt faste oster.

6 – 8 porsjoner

50 g gjær
3 dl vann
2  dl kesam, original
1 ss sukker
1 egg
2 ts salt
½ dl olivenolje
Ca. 1 l hvetemel, eller pasta, pizzamel 000.

Pynt:
ca.4 ss olivenolje
1 gl.fetaost på olje
1 rødløk
1–2 ts salt, gjerne flaksalt

Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker, egg, salt, olje og mel.
Elt deigen godt sammen. Den skal være løs. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.
Smør en langpanne med olje eller bruk bakepapir.
Hell deigen utover og trykk den jevnt utover.
Legg på delte fetaost og finhakket rødløk, og hell over olivenolje i en stråle.
Bruk fingrene og lag noen dype groper i deigen slik at fyllet legger seg litt ned i deigen.
La deigen heve i 40 minutter.
Dryss over litt grovt salt eller flaksalt og hell litt olivenolje over like før den settes inn i ovnen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 25 minutter. Følg med slik at den ikke blir for mye stekt.
Avkjøl og del i biter.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet