Ostekake med appelsin

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe
Ostekaker – eller cheescake, fantes allerede i antikkens Hellas. Disse kakene var svært enkle, bakt med ferskost, tilsatt egg, krydder og honning. I dag forbinder vi gjerne ostekaker med USA, men nesten alle land har sine ostekaker. En ostekake kan være svært elegant dessert samtidig som den også kan være en nydelig og selvskreven kake og gjestmpå kakebordet.Er du glad i appelsin så er virkelig dette kaken for deg. Syrlig og kremete på samme tid.
12 stk
1 pk havrekjeks, søt type
1 ts kanel
100 g smør
FYLL:
1 pk appelsin gele
3 dl kremfløte
250 g kremost mandarin og ananas, evt kremost naturell
5 ss sukker
2 ½ dl rømme
11/2 dl appelsinsaft
PYNT:
2 appelsiner
Dekk bunnen av kakeformen, ca. 22 cm, med bakepapir.
Ha kjeks og kanel i en foodprocessor og knus kjeksen fint.
Smelt smør og bland det med kjeksen.
Trykk blandingen ut i formen. Sett bunnen kjølig i ca. 1 time.
Kok opp vann til geleen, men bruk bare halv vann mengde. Rør ut pulveret og la det avkjøles i kjelen, men ikke stivne.
Visp fløten til lett krem. Rør kremosten myk med sukker og rømme. Bland det med rømmen.
Tilsett avkjølt gele og appelsinsaft rør alt glatt.
Hell osteblandingen over kjeksen og sett alt kjølig.
Kaken bør stå tildekket i kjøleskap i minst 4 timer før servering.
Riv av skallet på appelsinene og bruk det som pynt på toppen.
2 kommentarer til “Ostekake med appelsin”
Hei!
Laget denne i går. Nydelig kake men lurer på om det er noe som mangler i oppskriften?
Det står: Ha kjeks og kanel i en foodprocessor, – det står ikke kanel i oppskriften!
Hvor mye kanel skal være med?
Så står det 1 1/2 appelsin ??
Skal det være appelsinkjøtt? Eller er det ment appelsinjuice?
Takker på forhånd.
Hei Annlaug,
Tilsett 1 ts kanel i kjeksbunnen. Og så hadde saft falt ut eller appelsin. Så det er bare saften fra appelsinen som skal brukes.
Nå er alt lagt inn i oppskriften, så nå skal den være helt i orden.
Kristin/husmorlykke