Uke-meny
Alle innlegg Menyer

Ukemeny 35 – 16 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

Ny uke og nye muligheter. Nå går vi inn i høstmånedene og det kjennes fint det også. September er ofte en fin måned med en klar blå høsthimmel, god klar luft og fine farger. Eng og åkrer bugner av gode råvare og ser  du et jorde ser du nå at bonden sitter store deler av døgnet på traktoren for å få inn årets avling . Så denne uken har jeg valgt gode og enkle oppskrifter med handleliste med gode norske grønnsaker. De første lammene har også ankommet butikkene, så det er bare  å nyte de deilige smakene som høsten byr på. Her skal det være litt for alle mann. Klikker du på bildene kommer du direkte til oppskriftene. En god uke til dere der ute.

Mandag:
Potetsuppe med bacon

potet-suppe
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 løk
1 hvitløk
1 purre
400 g poteter
2 terninger grønnsakbuljong
100 g bacon

Tirsdag:
Reker med pasta og tomatsaus

pasta-penne-reker
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Onsdag:
Kjøtt i mørke

kjott-i-morke
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 kg bog av storfe uten ben evt. høyrygg
2 terninger buljong
1 løk
10 poteter
1/2 liter melk
1/4 kg smør
1 pk muskatnøtt
1 egg

Torsdag:
Fiskeboller i karrisaus

fiske-boller-karrisaus
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
3 gulrøtter
1 /2 sellerirot
1/2 liten kålrot
1 løk
1 boks fiskeboller i kraft
1 pk. bacon
1 stor sjalottløk
1/4 kg smør
1 boks karripulver
1/2 l melk

Fredag:
Ovnsbakt kyllinggryte med tomat og brie

kylling-gryte-brie
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 løk
150 g spekeskinke eller bacon
3–4 kyllingfileter
1 hvitløk
300 g langkornet ris
1 kyllingbuljongterning
2 bokser hermetiske tomater
1
potte frisk basilikum
200 g brie

Lørdag:
Lammecarre

lamme-carre
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 lammecarre
1 dl byggryn
1/4 kg smør
1 rød løk
1 bunt vårløk
1 pk tyttebær
100 g kantarell
 

Søndag:
Mandel og ertesuppe:

erte-suppe
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
2 gulrøtter
1 gul løk
100 g sellerirot
1 purre
2 kg usaltet svineknoke
200 g mandler
3 kvaster frisk timian
1 hvitløk
1 kg grønne erter

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *