Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Løksuppe

løk-suppe

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Klassisk fransk løksuppe har få, men gode ingredienser. Dette er kanskje den enkleste, rimeligste og beste retten du kan servere din kjære eller om du ber inn noen på middag.Har du ikke ildfaste suppetallerkener, kan du steke ostesmørbrød i ovnen til osten har smeltet og tatt farge, og legge på toppen av hver suppetallerken.

 

(4 porsjoner)

5 gule løk
5 båter hvitløk
2 ss rapsolje
1 l grønnsakbuljong (utblandet)
2 stilker frisk timian
1 ts sukker
4 skiver daggammelt brød
2 dl revet hvitost
salt og pepper

Skjær løken i tynne skiver. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
Varm opp oljen på middels varme i en stekepanne .
Surr løken under omrøring til den får fin farge og legg i hvitløken mot slutten.
Kok opp en kjele med buljongen, og ha løken over i buljongkjelen. Tilsett hakket timian og sukker. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Sett ovnen på 225 grader. Hell suppen i suppeskåler som er ildfaste, eller bruk store tekopper.
Legg på brødskivene og fordel ost over.
Gratiner suppen i ovnen til osten og brødet begynner å få fin farge. Pynt gjerne med litt hakket friske urter ved servering.
Suppen serveres rykende varm.

Handleliste:
5 gule løk
1 hvitløk
2 ss rapsolje eller en annen olje
1 pk grønnsaksbuljong
1
frisk timian
daggammelt brød
2 dl revet hvitost eller bruk opp rester

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet