Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Bringebærsyltetøy

syltettoy

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Lag ditt eget bringebærsyltetøy og oppbevar det på glass, så har du en smak av sommer når vintermørket senker seg.

2 – 3 GLASS

1 kg bringebær

400 g sukker

Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid.  Derfor bør det kokes små porsjoner av gangen.  Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut.  Vei opp og sett over til koking, helst under lokk.

Kok bærene til alt er gjennomkokt.  Rør av og til.  Når bærene er ferdig kokt, etter ca. 8-10 minutter, tas sukkeret i.  Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok.  Alt sukker må være oppløst.

Fyll syltetøyet straks over på rene steriliserte glass eller krukker.  Det må fylles helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket.  Ikke la det renne over.  Tørk av kantene med en ren klut.

Lukk glassene med en gang og avkjøl syltetøyet.  Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til.  Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet