Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Bountykake

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Elsker du kokossjokolade, er dette virkelig kaken for deg. Denne kaken er mektig, så skjær små stykker når den legges opp på fat.

Ca.25 stk

5 egg
1½ dl sukker
2½ dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl kakao

Kokosfyll:
1 boks søt kondensert melk
200 g kremost, natruell
7 dl kokosmasse
200 g smør Sjokoladelokk:
200 g mørk sjokolade
50 g delifafett

Skill egg og pisk eggehviten stiv i en kjøkkenmaskin med ballongvisp.
Tilsett eggeplommer, sukker, mel, bakepulver og kakao mens maskinen går til en jevn og luftig masse.
Fordel røren i en bakepapirkledd liten langpanne, ca. 20 x 30 cm.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 35 minutter.
Kokosfyll:
Varm opp melken forsiktig, pass på at den ikke svir seg.
Tilsett kokos og kok opp. La det småkok til blandingen tykner.
Ta av varmen og avkjøl.
Ha alt over i en kjøkkenmaskin og tilsett smeltet smør og kremosten.
Kjør alt godt sammen, fordel fyllet utover sjokoladebunnen.
Sett formen inn i fryseren.
Smelt sjokoladen sammen med delfiafett i en bolle over vanndamp.
Ta formen ut av fryseren og bre sjokoladen utover.
Sett den gjerne inn i fryseren igjen og la det stivne.
Skjær små stykker og server den gjerne som en dessert.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet