Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Blåbærterte

Blabarpai

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Denne blåbærpaien eller terten Ikke bare er den nydelig på smak, men vakker  å se på er den også. Har du ikke blåbær kan du fint bruke bringebær eller andre bær. Her er det bare fantasien som stopper deg. Server gjerne is eller krem til denne deilige kaken.

ca. 10 STK

150 g smør
1 dl sukker
1½ ts vaniljesukker
3½ dl hvetemel

Fyll:
5 dl blåbær
3 ss sukker
1 ss potetmel
1 ts vaniljesukker
1 egg

Bland sammen alle ingrediensene til mørdeigen, gjerne i en foodprosessor.
Trykk ut 3/4 av deigen i en paiform, 24 cm.
Stek paibunnen på nederste rille i ovnen i 6-7 minutter.
Strø blåbær jevnt utover.
Bland sammen sukker, potetmel og vaniljesukker, og strø det over.
Kjevle ut resten av deigen og lag remser med en bakespore, og legg dem i mønster over bærene.
Pensle med egg.
Stekes på nederste rille ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Server med vaniljeis, lett pisket krem eller vaniljesaus til.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet