Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Blåbærostekake

blabarostekake

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

2 Flares 2 Flares ×

Det er fortsatt flott blåbær i skogen. Så bak en kake i helgen og server den gjerne som dessert. Kremete og nydelig kake med mye blåbærsmak.

18 – 20 stk

2 pk. Blåbærgele
5 dl vann
Fyll:
6 pl. gelatin
250 g blåbær, gjerne frosne om du ikke har friske
6 dl lett rømme
400 g kremost
2 dl sukker
½ ts salt
2 pk. Oreokjeks
100 g smør
Pynt:
Blåbær
1 dl kremfløte
Sitronmelisse

Lag gele etter anvisning på pakken, men bruk halv vannmengde.
Hell det i en randform og sett formen kaldt slik at geleen stivner.
Legg gelatinplatene i en bolle og dekk dem med iskaldt vann.
La dem ligge i ca. 5 minutter.
Visp rømme og kremost sammen med sukker og salt i en bolle.
Varm bærene i en kjele, miks dem glatte, gjerne med en stavmikser. Kok opp. Ta kjelen av varmen.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i bærblandingen. Avkjøl før den tilsettes osteblandingen.
Visp blåbærblandingen inn i rømme/kremostblandingen. Hell blandingen i formen og sett alt kjølig og la det stivne, minst 5 timer.
Knus kjeksen. Smelt smøret og bland det med smulene. Fordel så kjeksen på toppen av formen og sett formen kaldt slik at det stivner.
Hvelv kaken på et fat og pynt med stivpisket krem og blåbær på toppen.

2 Flares Facebook 0 Google+ 2 Twitter 0 LinkedIn 0 2 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet