Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Minipavlova

mini-pavlova

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Disse deilige porsjonspavlovaene eller minipavlovaene kan du like godt servere til dessert som på kakebordet. Her har jeg toppet dem med deilig eggekrem og syrlige bær på toppen.
Men det er selvfølgelig helt opp til deg selv hva du har lyst til å gjøre.
Bruk fantasien og vær kreativ.

8 STK

6 eggehviter
400 g sukker

Eggekrem:
6 eggeplommer
3 1/2 dl melk
1/2 dl sukker
2 ss maisstivelse (maizena)
4 pl. gelantin
3 dl kremfløte

Skill eggeplommer og hviten og ta vare på plommene til eggekremen.
Pisk sammen eggehviter og sukker over vannbad til sukkeret har smeltet, ca. 50 grader om du bruker et sukkertermometer.
Hell det over i en bolle.
Pisk til stiv marengs og til den er blank. Du må gjerne piske den i kaldt vann. Da går det raskere å få den stiv.
Ha den over i en sprøytepose med en stor rund tipp.
Sprøyt marengsen i ønsket størrelse på et bakepapir.
Settes inn i ovnen på midterste rille ved 180 grader og skru varmen ned til 110 grader med en gang du setter kakene inn.
Stek kakene i ca 45 minutter til bunnene er sprø på yttersiden.
De skal være seige inni.
Lag eggekrem.
Visp sammen eggeplommer, melk, sukker og maizena i en kjele.
Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen. Varm opp smeten under omrøring til kremen begynner å tykne. Avkjøl kremen i kaldt vann.

Pynt kakene med kremen og friske bær rett før servering, hvis de pyntes for tidlig blir de bløte.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet