Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Brød med valnøtter

Valnottbrod

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×
Dette brødet smaker nydelig til forskjellige oster og ikke minst til gode supper.
1 – 2 STK
6 dl vann
50 g gjær
2 ts salt
400 g sammalt hvete grov
200 g sammalt hvete fin
400 g  hvetemel eller speltmel
300 g valnøtter
Hell lunkent vann i en bolle og rør ut gjæren.
Tilsett salt og bland inn mel til en god og smidig deig som slipper bollen. Bruk helst en kjøkkenmaskin til å elte, da er du sikret at deigen blir godt nok eltet, som er viktig for et godt bakeresultat.
Grovhakk nøtter og kna det inn i deigen. Dekk bollen til med ett klede eller plast og sett deigen til heving, ca. 40 minutter.
Ta deigen ut av bollen og form til ett stort eller to små brød og legg det i godt smurte brødformer.
Sett formene til heving i ca. 30 minutter.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 210 grader i ca. 45 minutter til brødet er gjennomstekt.
Bank på toppen eller i bunnen på brødet, er lyden hul betyr det at brødet er ferdig stekt.
Avkjøles på rist.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet