Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Scones

scons

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Scones kalles av naturlige grunner også for «quick bread», for raskere går det neppe an å lage noe som kalles for brød! Scones er opprinnelig fra Skottland, og i dag får du scones i utallige varianter. Server scones med pisket krem og syltetøy til en kopp te og inviter gjerne venninnene dine på Afternoon tea.
Disse er laget med hvetemel og kulturmelk. Det gjør dem ekstra saftige og luftige.

ca. 10 STK

225 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts sukker
60 g smør
1 egg
1 dl kulturmelk

Bland alt det tørre, smuldre i smøret, eller ha det i food processor og la maskinen gå til smøret er smuldret.
Bland egg og melk og rør inn litt etter litt i det tørre.
Elt forsiktig med hånd og trykk ut deigen, eller bruk kjevle. Deigen skal være ca. 1 1/2 cm. tykk. Bruk glass og trykk ut. Sett dem på stekeplate med bakepapir .Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Server nystekte scones med vispet krem og syltetøy, gjerne jordbærsyltetøy.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet