Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Eplekake i langpanne

langpannekake-eple

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Jeg får aldri nok av eplekakeoppskrifter. Dette er en langpannekake med masse deilige epler, kanel og sukker på toppen. Super saftig og det beste er jo at den holder til mange.

18 STK

400 g smør
4 dl sukker
8 egg
Skallet av 1 sitron
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
6 epler
50 g mandelflak, kan utelates
2 – 3 ss perlesukker
1 ss kanel

PYNT:
Små biter med epler
3 dl kremfløte

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett eggene ett og ett og rør godt.
Tilsett revet sitronskall og til slutt mel blandet med bakepulver.
Bre røren utover en liten langpanne, 30 x 40 cm.
Del eplene i båter og stikk eplebåtene ned i røren.
Strø over mandelflak, perlesukker og ønsket mengde med kanel.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca. 60 minutter.
Avkjøl kaken på rist før den løsnes forsiktig fra formen.
Del gjerne kaken opp i biter før den fryses, men det er ikke nødvendig.
Pisk krem og server det sammen med eplebiter ved siden av.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet