Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Blåbærostekake

blabar-ostekake

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

En ostekake om er både syrlig og søt, virkelig en av mine favoritter…Prøv den du også, jeg er sikker på at du vil synes den er deilig!

12 STK.

250 g søt havrekjeks
150 g smør

FYLL:
200 g kremost naturell
2
dl blåbærsaft
1/2 dl vann
2 ss hel melk
100 g melis
2 ts vaniljesukker
8 pl. gelatin
¼ dl kokende vann
3 dl seterrømme

PYNT:
2 pk blåbærgele
½ pk friske blåbær

Kjør kjeksene i foodprosessor til de er finsmuldret, eller ha dem i en plastpose og knus dem.
Ha smulene over i en bolle og hell over smeltet smør. Rør godt.
Trykk blandingen ut i en rund kakeform, ca. 24 cm. gjerne kledd med bakepapir i bunnen. Trykk blandingen litt opp langs kanten.

Kjør osten myk med  melk, blåbærsaft, vann, melis og vaniljesukker. La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 10 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i det kokende vannet.Bland smeltet gelatin med osteblandingen. Visp seterrømmen stiv og vend det forsiktig inn i ostemassen.
Hell fyllet over kjeksbunnen, å la den stå kjølig til den har stivnet.
Følg anvisningen på gelèpakkene, men bruk bare halv vannmengde.
Legg litt friske blåbær på ostemassen og hell over avkjølt blåbærgele.
Server gjerne med litt friske blåbær på toppen.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

2 kommentarer til “Blåbærostekake”

  1. Karina Gjerde

    Hei….leser at en skal piske seterrømmen stiv….men står ikke seterrømme i selve oppskriften…hvor mye trenger jeg?

    Svar
    • Kristin Jøtun

      Hei,
      Rømmen hadde klart å forsvinne fra oppskriften, men nå er den lagt inn. Du trenger 3 dl rømme, eller en boks.
      Lykke til med bakingen!
      Kristin:-)

      Svar

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet