Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Ostekake med jordbær

oste-kake-jordbar

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Ostekake er manges favoritt, og har du lyst å lage en vakker kake, kan du prøve deg på denne deilige kaken. Oppskriften har jeg fått av Knut som er journalist i Norsk Ukeblad. Dette er hans favoritt ostekake, og jeg kan være enig at den er super god. Prøv den du også, og jeg er sikker på at du ikke vil angre på valget. Du trenger ikke stekeovn heller.Passer du på å bruke glutenfrie havrekjeks kan den spises av dem med glutenintoleranse.

12 STK

200 g havrekjeks, gjerne glutenfrie
1 dl valnøtter
100 g smør

FYLL:
½ kurv jordbær
3 dl kremfløte
250 g kremost naturell

3 dl lettrømme
1 pk sitrongelé

PYNT::
½ kurv jordbær
perlesukker

Knus havrekjeksen og mal valnøttene og bland dem med smeltet smør i en bolle.
Trykk deigen i en rund kakeform, ca. 24 cm, eller en hjerteform som her. Er det en kakeform uten avtakbar ring, begynner du bare med ostemassen og legger på bunnen på toppen når den har stivnet.

Rens jordbærene og del dem i to og legg dem rundt kanten.

Pisk kremfløten stiv og bland med lettrømmen og osten. Lag sitrongelè etter anvisning på pakken, men bruk bare halv vannmengde.

Avkjøl geléen og hell den i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring.
Hell massen over bærene å la den stå kaldt til den stivner.

Ta kaken ut av formen og pynt med jordbær og farget perlesukker på toppen om du ønsker.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet