Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Hjemmebakt knekkebrød

hjemmebakt-knekkebrod

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×
Du kan lett bake knekkebrød selv, og det passer også perfekt for deg som har glutenallergi eller melkeintoeranse eller allergi. Dette er sunt og godt på en gang. Oppbevar dem i tette bokser, da holder de seg sprø og friske lenge.

Ca.20 STK

4 dl sesamfrø
4 dl solsikkekjerner
4 dl gresskarkjerner
2 dl linfrø, knust
1 dl linfrø
4 dl havregryn, glutenfrie
2 ts salt
ca. 6 dl lunkent vann
Bland alle de tørre ingrediensene og spe på med vann til du får en grøtete masse.
La massen hvile i 30 minutter, får du får mye vann siler du bare av overskuddet og blir det for lite tilsetter du litt til.
Fordel massen på bakeplater dekket med bakepapir. Bruk gjerne slikkepott eller hendene.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca 10 minutter, ta ut bakeplaten og skjær i ønsket størrelser. Stekes videre i 35 minutter eller til knekkebrødene er sprø.
Får du dem ikke helt tørre, sett ovnen på 50 grader og la dem tørke noen timer før de legges i tette bokser.
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet