Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Ukemeny 32-16 med handleliste

Uke-meny
0 Flares 0 Flares ×


Ny uke og mange er tilbake i hverdagen, selv om skolen ikke mange steder starter før om to uker.

Her kommer det noen deilige, men også lettvinte middager som passer godt nå i disse sensommerdagene. Nå er det for mange å ta hverdagen tilbake med nyladede batterier.  Ha fortsatt noen deilige sensommerdager som om været mange steder minner mer om høst enn om sommer akkurat nå.  Klikk på bildene så kommer du til direkte til oppskriftene.

Mandag :
Kjøttkaker med makaronistuing

kjott-kaker

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g kjøttdeig
1 pk malt muskat
1 pk
malt ingefær
1 pk potetmel
1 løk
1 pk
sukkerkulør
1 pk
makaroni
1 l vann
1/2 l melk
8 poteter

Tirsdag:
Fisk i form

torsk -form

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
800 g torskefilet
1 paprika
2 purrer
2 squash
1 hvitløk
1 bunt persille
1 boks fløte

Onsdag:
Linsegryte med kjøttdeig

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
400 g kjøttdeig
2 pk grønne linser
2
gulrøtter
1 sellerirot
2 løk
1 hvitløk

Torsdag:
Nudelsalat med laks

nudelsalat med laks

Handleliste:
250 g laks
1 rød chili
1 hvitløk
1 Lime
1 mango
1 agurk
250 g nudler, gjerne fullkorn
100 g valnøtter

Fredag:
Fylte tortilla med kylling

fylte-tortillas-kylling

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
½ grillet kylling
6 tortillalefser
1 grønn eller rød chili
1 potte frisk koriander
2 tomater
1 løk
1 salat
1
paprika
4 – 6  dl olje
1 rømme
1 gl. salsa
Salat etter eget ønske

Lørdag:
Biff med spekeskinke og rødvinsaus

biff-spekeskinke

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
4 biffer av indrefilet
8 skiver spekeskinke
1 klase cherrytomater
1 margbein
1 fl rødvin
1 gulrot
1/4 kg smør
4 store poteter
1 pk asparges
 litt rips

Søndag:
Hønsefrikassè

hose-frikasse

matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 kylling, ca.1500 g, eller 2 høns
1 pk laurbærblad
1pk hele hvite pepper
1 purre
1 persillerot
½ sellerirot
6 gulrøtter
1 løk
1 persillerot
½ sellerirot
1 frisk kruspersille
1 matfløte

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet