Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sesambrød

sesam-brod

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er et grovt brød som passer perfekt til nistepakken men også til frokost. Smakfullt og godt.

2 stk

7 dl skummet melk eller vann
3 ss rapsolje
1 pk. gjær
2 ts salt
2 ts sukker
500 g sammalt hvete, grov
200 g sammalt hvete, mel
300 g hvetemel
1 dl sesamfrø
Pynt:
½ dl sesamfrø

Varm væsken fingervarmt, 37 grader og tilsett olje.
Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i den lunkne væsken.
Tilsett salt, sukker, mel og sesamfrø og elt deigen til den blir smidig og god og slipper bakebordet.
Dekk bakebollen med plast og la deigen heve på et lunt sted i 30–40 minutter.
Ta deigen ut på et melet bakebord.
Del i to og elt hvert emne godt. Form emnene til avlange brød.
Legg deigene i smurte 1 ½-litersformer.
Dekk formene med plast smurt med litt olje.
Dusj over litt kaldt vann og strø på litt sesamfrø på toppen.
La brødene etterheve i ca. 30 minutter, eller til deigen begynner å komme opp over kanten av formen.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i 50–60 minutter.
La brødene stå i ovnen til skorpen er tørr.

Avkjøl brødene på rist.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet