Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Linsegryte med kjøttdeig

Linsegryte

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Her kan du velge om du vil kutte ut kjøttet eller ha det med i gryta. Hvis du velger å ikke ta med  kjøttet vil du få et godt og næringsrikt måltid, ettersom linser inneholder proteiner av høy kvalitet. Server godt brød ved siden av da får du et godt og mettende måltid.

4 porsjoner

400 g kjøttdeig
5 dl grønne linser
4 dl grønnsakbuljong (utblandet)
2 laurbærblad
2
gulrøtter
1 sellerirot
2 løk
2-3 ss olje til steking
3 båter hvitløk
2 – 3 ss balsamicoeddik
1 ts rosmarin
1 ts timian
1
 1/2 ts salt
½ ts pepper

Kjøp ferdig bløtlagte linser, du finner dem i butikken. Hvis ikke må linsene legges i bløt noen timer.
Ha linsene over i et dørslag og skyll dem godt.

Varm en kjele med litt smør og stek kjøttdeigen lett. Tilsett linsene sammen med buljongkraften og laurbærblad og kok dette i ca. 5 minutter.

Finhakk gulrot, selleri, løk og hvitløk, og fres dette i litt olivenolje. Tilsett alt i gryta å la det koke sammen i 5 minutter.

Tilsett balsamicoeddik og urter, gjerne friske om du har og smak til med salt og pepper.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet