Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Pavlova med aprikos og mango

pavlova-aprikos-mango

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Denne kaken er søt og syrlig på samme tid! Og den kvikke og inspirerende gulfargen lyser opp hverdagene.
Ønsker du å bytte ut syltetøyet med friske bær eller frukt, er det helt opp til deg selvfølgelig.


10 STK

8 eggehviter
1 ts eddik
8 dl sukker
3 ts maisstivelse (maizena)
1 ts vaniljeessens
8 ss kokende vann

FYLL:
3 dl kremfløte
200 g kremost
1 boks Fluff marshmellows
1 glass aprikos/fersken syltetøy

PYNT:
1 mango
8 physalis
10 blåbær

Stivpisk eggehvitene sammen med eddik.
Tilsett sukker litt og litt til det danner tykk marengs. Pisk inn maizenna, vaniljeessens og kokende vann og fortsett med å piske marengsen i noen minutter.
Tegn opp to rundinger på et bakepapir, ca 20 cm i diameter.
Fordel blandingen i en sprøytepose og sprøyt fine roser av marengs på de to rundingene, slik at de fyller rundingen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 10 minutter.
Senk så temperaturen til 100 grader og la den steke videre i ca. 1 1/2 time.
Avkjøl kakene i ovnen med døren på gløtt.
Pisk kremfløten stiv og bland inn kremost og marshmellows og fordel det først på den ene kaken og legg så på et lag med syltetøy. Legg så på neste kakebunn, fyll på med krem og pynt til slutt med skiver av mango og legg på blåbær og physalis på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet