Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Pistasjpavlova med kiwi og eggekrem

pavlova-nøtte-pisasj

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Nydelig pavlova med smakfulle pistasjnøtter i bunnen og med en deilig eggekrem med frukt på toppen. Smakfull og annerledes enn dem du har laget tidligere.
Marengsbunner kan lages flere dager i forveien, bare oppbevar den tørt innpakket i litt bakepapir. Varier gjerne med frukt og bær etter sesong, og har du dårlig tid kan du bruke en ferdig vaniljekrem også.

10 stk

60 g pistasjenøtter
1 dl melis
5 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
1⁄4 ts salt
4 dl sukker
4 ts maisstivelse (maizena)

Eggekrem:
5 eggeplommer
3 1/2 dl melk
1/2 dl sukker
2 ss maisstivelse (maizena)
4 pl. gelantin
3 dl kremfløte

Pynt:
1 – 2 kiwi
1 beger Physalis
30 g pistasjenøtter
3 pasjonsfrukt

Forvarm stekeovnen til 120 grader.
Ha nøttene i en foodprosessor sammen med melis og kjør nøttene til de er fint hakket.
Skill eggehviter og plommer.
Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt eddik og salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsettes sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst.
Sikt i maizena og nøtteblandingen og vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform eller en tallerken, ca. 24 cm i diameter. Fordel blandingen i sirkelen.
Skru ned temperaturen til 100 grader og sett inn kaken på nederste rille. Stekes i ca. 1 1/2 time.
Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt.
Lag eggekrem.
Visp sammen eggeplommer, melk, sukker og maizena i en kjele.
Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen. Varm opp smeten under omrøring til kremen begynner å tykne. Avkjøl kremen i kaldt vann.
Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke eller skille seg.
Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.
Avkjøles hurtig i kaldt vann i oppvaskkummen.
Pisk kremfløte stiv og vend den sammen med den avkjølte eggekremen.
Legg marengsbunnen på et fat. Ha på kremblandingen og pynt med skiver av kiwi, grovhakket pistasjenøtter og pysalis. Like før servering toppes kaken med pasjonsfrukt.

 

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet