Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kristins beste frokostbrød

frokost-brod

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette har blitt mitt favorittbrød som jeg baker titt og ofte. Smakfullt og deilig. Passer perfekt å servere til frokost eller ta ha med som nistemat når hverdagen innhenter oss.

2 – 3 stk

4 dl melk
1 liter vann
2 pk tørrgjær
1 kg grovbakst
200 g sammalt hvete grov
2 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl kli
1 ts salt
Ca 5 dl hvetemel evt speltmel

Varm melk og vann til 37 grader og rør ut gjæren.
Tilsett det tørret og bland i hvetemel til passe deig. Det kan variere hvor mye du trenger av hvetemel for at den skal slippe bakebollen.
Elt deigen blank og smidig, gjerne med en kjøkkenmaskin.
La deigen heve i 1 ½ t. Del deretter deigen opp i 2 eller 3 brød. Avhengig av hvor store du vil ha dem.

Form deigen som et brød, i form eller på bakeplater. Dekk til brødet og la stå lunt i 1½ timer. Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 45 minutter eller til det er ferdig stekt. Bank gjerne på brødet, hører du en hul lyd, er brødet ferdig.

Avkjøles på rist.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet