Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Emmer og spelt brød

Emmer-spelt-brod

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Emmer og spelt er gamle kornsorter som nesten har vært i ferd med å forsvinne. Men nå er de tilbake i butikkhyllene og du kan lage deilige og smakfulle brød.

2 stk

7 dl vann
50 g gjær
2 ts salt
500 g emmermel
500 g speltmel
50 g solsikkekjerner
50 g sesamfrø

Bland vann, gjær og salt i en bolle, tilsett melet og elt deigen i ca. 15 minutter til deigen slipper bakebollen.

Legg på plast eller et klede og la den stå på lunt til heving i ca. 1 time.

Ha deigen over på bakebordet og del deigen i to og fordel deigen i 2 former. Legg på et klede eller plast og etterhev brødene ca 1 time på et lunt sted.

Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Ta dem ut av formen og la dem avkjøles på rist.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet