Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Rips og bringebærsaft med vanilje

bringebar-safft

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Det å lage saft er ikke så vanskelig og særlig om du bruker denne måten å lage det på. Har du ikke saftkoker er dette en grei måte å lage deilig saft på. Her koker du bærene og moser dem med en gaffel eller en rotmoser og siler den.Denne saften kan brukes som en fordrink, men passer også godt til en tallerken med grøt.

Ca. 4 flasker

2 l rips
1 l bringebær
8 dl vann
6 dl sukker
1 ss vaniljesukker
1 krm natriumbensoat

Skyll bærene i vann. Legg dem i en rustfri kasserolle og hell på vannet. Kok opp og la det småkoke under lokk i 10 minutter.
Mos bærene mot kanten på kasserollen. Sil bærmassen gjennom en fin sil og la den renne av i 30 minutter.
Hell saften tilbake i kasserollen. Rør inn sukker og småkok i 10 minutter. Ta kasserollen av platen. Skum av.
Ta opp litt av saften og rør i vaniljesukkeret og natriumbensonatet i denne. Rør det deretter blandingen ned i saften.
Fyll saften på varme, rene flasker. Oppbevares kaldt.
Ved servering bland ut saften med vann og ha i isbiter og mynteblader.

Server straks.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet