Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Jordbær med vaniljestang og balsamico på sveler

rorte-jordbar

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Å få servert en deilige sveler eller vafler med nyrørt syltetøy er virkelige sommer for meg. Jordbærene oser av deilige vitaminer og sunnhet og det er bare så godt å fråtse i disse deilige røde bærene. Mange steder er det fortsatt mulig å få tak i de norske deilige jordbærene. Så lage noen porsjoner og legg i fryseren så har du friskt og godt syltetøy til alle anledninger utover høsten og vinteren.

 1 – 2 glass.

500 g jordbær
200 g melis
1 vaniljestang
2 – 3 ss balsamico eddik
1 pk. frysepulver

Sveler:
4 egg
4 ss sukker
1 l kefir
500 g hvetemel
1 ½ ts natron
75 g smeltet smør

Rens og skyll jordbærene om nødvendig.
Del dem i biter og tilsett melis.
Del en vaniljestang i to og skrap ut vaniljefrøene.
La bærene stå og safte seg litt og rør alt godt sammen.
Tilsett frysepulver, bland det sammen med bærene. Ha syltetøyet over i små plastbeholdere.
Sett beholderne i fryseren og ta opp det du trenger når du skal bruke det.

Visp sammen egg og sukker.
Rør inn halvparten av kefiren og visp inn mel og natron. Visp kraftig slik at klumpene forsvinner. Rør inn resten av kefiren og det smeltete smøret. La røren hvile 20-30 minutter.
Stek sveler på takke eller i stekepanne.
Server svelene med rømme og nyrørt syltetøy og friske bær

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet