Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Pavlovakrans med jordbærkrem og jordbær

pavlova-krans-jordbær

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×
Pavlova, marengsbunn eller pikekyss smelter rett og slett på tungen. Og det fine er at denne kaken fint kan spises av dem med glutenintoleranse også.
Du kan i grunnen fylle den med det du har lyst, men her har jeg blandet krem, vaniljekrem og jordbærsyltetøy og fylt den opp med det.
Har du lurt på hvorfor den heter pavlova?
Ballettdanserinnen Anna Pavlova ga navnet til denne florlette og sprø marengsbunnen. Her har jeg laget den som en krans, men du kan lage den rund om du heller ønsker det. Her er det bare du selv som bestemmer.
10 PORSJONER.
5 eggehviter
4 dl sukker
1 ts eddik
FYLL:
3 dl kremfløte
1 dl ferdig vaniljekrem
100 g jordbærsyltetøy
PYNT:
1 beger jordbær
1 boks tørket jordbær
sitronmelisse
Del eggehvite og eggeplommer. Ha vann i en kjele og sett en bolle i vannet. Kok opp vann og ha eggehviter og sukker i bollen. Rør til sukkeret er oppløst og smeltet og eggehviten er blank.
Ha eggehviteblandingen i bakebollen. Tilsett eddik og pisk til blandingen danner tykk marengs.
Legg et bakepapir på en stekeplate og tegn seks sirkler som går butt i butt, slik at de danner en krans. Fordel marengsen i sirkelene og pass på at du får igjen en sirkel i midten som ikke fylles.
Stek den i ovnen på midterste rille ved 120 grader i ca. 11/2 time
Pisk fløten stiv og bland inn vaniljekrem og jordbærsyltetøy.
Vask, rens og del jordbærene i båter.
Legg jordbærkrem på pavlovaen, pynt med friske og tørkede jordbær og pynt med sitronmelisse på toppen.
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet