Meny-27-16
Alle innlegg

Ukemeny 27 – 16 med handleliste

0 Flares 0 Flares ×

I uken som kommer er det mange som starter ferie og bare lar humla suse noen uker. Det kjenner jeg at jeg skal gjøre. Det er bare fantastisk deilig å kunne ta dagene som de kommer uten å skulle planlegge så mye. Det er ikke sikkert at du har gått i ferie riktig ennå, men at det gjenstår dager eller noen uker før du går ut. Men vi trenger jo middag og mat alle sammen, om det er ferie eller ei.
De aller fleste av oss orker ikke å bruke alt for lang tid på kjøkkenet om sommeren og tar gjerne med oss kjøkkenet ut på terrassen.
Denne uken får du et knippe at både sunne, enkle og gode middager som er så fort gjort at de gjør seg selv. Kos deg og nyt sommerdagene. Nå er den virkelig på sitt aller beste.

Mandag:

Blomkål med ostesaus og skinke

blom-kal-med-ostesaus
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 blomkål
1 pk bacon eller skinke
1 l melk
1 pk hvitost
1 klase tomater

Tirsdag:
Bacalao med torskeloin

bacalao
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

Handleliste:
1 potte basilikum
600 g torskeloin
hvitløk
2 gule løk

1 rød chili
1 rød paprika
1 boks grovhakkede tomater
1 liten boks tomatpure
12 sorte olivens
400 g poteter

Onsdag:
Salat med lettsaltet kyllingfilet

lett-saltet-kylling-salat
Matstyling Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
4 kyllingfileter
5 dl kyllingbuljong
1 pk laurbærblad
1 timian
2 hoder hjertesalat
1 stykke brie
1 avokado
1 mango
50 g salte pekannøtter
1 stor bunt bladpersille
1 potte basilikum
1 hvitløk

Torsdag:
Laksefilet på en seng av risotto:

laks-risotto

Handleliste:
1 pk risottoris
2 sjalottløk
4 dl kyllingkraft
50 g sopp

50 g parmesan
urter etter eget ønske
1 boks Crème Fraîche
600 g laks,
1 rød chili
1 sitron

Fredag:
Grillet lammekoteletter med tomatsaus og pasta

lam-tomat-saus

Handleliste:
4 lammekoteletter
1 potte basilikum
1 løk
1 hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1 liten boks tomatpuré
1 sitron
1 pk tagliatelle pasta

Lørdag:
Smakfulle blåskjell med vårløk og chili.

blasjkjell-gryte-flote-hvitlok-chili
(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
2 kg blåskjell
1 hvitløk
1 bunt vårløk
1 rød chili
friske urter, persille og koriander eller det du har tilgjengelig.
tørr hvitvin eller eplemost
2 bokser fløte


Søndag:
Kyllingspyd med norzola salat

kylling-spyd
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Handleliste:
6 kyllingfileter
1 pk trespyd
1 løk, gul
2 røde chili
1 soyasaus
2 bokser hermetiske tomater
1 flaske eplecidereddik
1 lite glass dijonsennep
1 worchestershiresaus
1 pk brunt sukker
1 paprikapulver
1 kajennepepper
1 pk.Norzola
1 pk valnøtter
1 pk salat
1 rødløk
1 boks cherrytomater

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×