Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sommerens beste blåskjell

blåskjell-gryte-med-reker

Matstyling: Kristin Jøtun. Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Havet bugner av deilige blåskjell. Og enten om du kjøper dem på brygga, finner dem i frysedisken eller plukker dem selv, smaker det utrolig deilig etter en lang og varm dag på stranden.

Har du lyst kan du bytte ut hvitvinen med bare eplemost eller juice kan du gjerne gjøre det. Har du lyst til å tilsette fersk ingefær er det nydelig til blåskjellene.  Tilsett gjerne reker i sausen like før den serveres om du skulle ha noen rester eller et glass på lur.

4 PORSJONER

1 kg blåskjell
2 ss smør
2 sjalottløk
1 dl eplejuice
1 dl hvitvin
2 båter hvitløk
1 liten rød chili
1 liten bit ingefær
4 ss friske urter, bladpersille, dill eller basilikum
3 dl kremfløte
salt og kajennepepper
1 lime

Vask og skrubb blåskjellene, fjern byssustråden og kontroller at skjellene er tett lukket. Fjern de som ikke er lukket.
Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og urter.
Ha det i en gryte med smeltet smør.
La det surre litt, hell i vin, eplejuice og tilsett blåskjellene.
La blåskjellene dampe noen minutter under lokk til de åpner seg.
Rist litt på dem i kjelen.
Ta blåskjellene opp og tilsett fløten i kraften.
La alt koke inn noen minutter.
Smak til med salt og kajennepepper.
Ha blåskjellene i en skål og hell sausen over.
Server med limebåt og godt brød ved siden av.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet