Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Christer Berens drikketips

christer-berens-vann
0 Flares 0 Flares ×

Jeg setter pris på god vin som et følge til god mat, og det er jeg ikke er alene om vet jeg. 
Jeg har vært så heldig å fått hjelp av Christer Berens, kjent Sommelier og radiokokk fra P4 Nydelsesfredag til å anbefale en vin til helgen.
Christer skal i noen uker framover gi Husmorlykkes lesere gode og nyttige vintips til flere av sommerens gode, lette og glade retter.  Det er bare å glede seg.

Denne uken anbefaler Christer oss en hvit burgunder, Deux Roches fra Burgund i Frankrike.

 

hvit-vin-ukens-tipsDomaine des Deux Roches Macon-Villages er er ung og frisk og har et preg av sitrus, eple, urter og nøtter. I tillegg har den et lite hint av mineraler i ettersmaken. Den er laget av 100 % Chardonnay, og 30 % av vinen er blitt lagret i ca. 8 måneder.
Vinen er i basisutvalg og det betyr at den er å finne i alle landes pol.

Vinen koster kr 169,90,  er sjelden god og gir deg ekstra mye smak og valuta for pengene.

Den passer perfekt å servere til sjøkreps, eller annen sjømat. Men passer også til kylling og lyst kjøtt. Drikkes avkjølt.

Vinen passer perfekt å servere til oppskriften du finner under her. Det er en oppskrift på kongekrabbe med chili og hvitløk og en nydelig saus.  Jeg bytter litt på med å bruke kongekrabbe eller kamskjell.Kamskjellene stekes raskt i litt smør i stekepannen på begge sider. Men sausen er den sammen og smaker nydelig til begge rettene.

Perfekt kongekrabbe med chili, hvitløk med smørsaus.

konge-krabbe-med-sørsaus

(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

Kongekrabbe er nydelig og smaker himmelsk med en nydelig smørsaus ved siden av og med en god burgunder i glasset smaker den enda bedre.

4 PORSJONER 

2 klør kongekrabbe
1 båt hvitløk
1/2 rød chili uten frø
2 dl kraft fra kongekrabben
3 dl fløte
50 g smør
Litt sitronsaft
Salat
1 lime
dill

Legg frosne kongekrabbe i en bolle sammen med finhakket hvitløk og chili. Ta vare på kraften de har ligget i.
Ta kongekrabbeklørne opp fra kraften når de er tinte.
Fjern skallet av kongekrabbene, bruk gjerne en saks og klipp opp skallet.
Har du ferske kongekrabber, kok litt kraft på skallet og bruk det i stedet for enn den opptinte kraften.
Kok inn kraften til halv mengde eller litt mindre sammen med finhakket hvitløk og chili.
Hell på fløten å la den koke til passe tykk saus, dette tar litt tid, så pass på.
Når sausen er passe tykk piskes smøret inn. Tilsett litt sitronsaft og smak til med salt og pepper.
Kok asparges sprø i litt salt og en liten klype sukker, ca. 2 minutter.
Stek kongekrabben, kun kort tid,ca 1 minutt på hver side.
Legg kongekrabbe og asparges på litt salat i en liten bolle eller en tallerken.
Pynt med en limeskive og dill på toppen.

Server gjerne baguetter ved siden av.

Lyst til å lese mer om Christer og hans viner, så trykk deg inn her:

http://sommeliers.no

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet