Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sjokoladegulrotkake

gulrotkake-med.sjokolade

(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

0 Flares 0 Flares ×

En saftig og deilig kake som er rask å lage når du skal ha venner på besøk.  Lager du denne deilige kremen på toppen blir det en kake gjestene dine sent vil glemme. Kaken holder seg lenge i kjøkkenskapet, men  egner seg også fint å fryse ned om du ønsker det.

 

15 STK

3 egg
2½ dl sukker
4 dl hvetemel
2 ss kakaopulver
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
2 ts vaniljesukker
2 dl smør
1 dl lys sirup
100 g mørk sjokolade
5 dl finrevet gulrot

GLASUR:
200 g kremost naturell
3 dl melis
100 g hvit kokesjokolade

PYNT:
revet gulrot
litt limeskall

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland alt det tørre og rør det inn i eggedosisen.
Rør inn smeltet smør, lys sirup og smeltet sjokolade. Tilsett gulrøtter og bland godt.
Hell røren i smurt form og stek kaken i ovnen på nederste rille ved 175 grader, i ca.40 minutter. Avkjøl i formen.

Rør sammen ost og melis. Smelt sjokolade i vannbad og tilsett flytende hvit sjokolade og smør glasuren på kaken.
Pynt med strimler av forvellet gulrot og litt limeskall om du ønsker det.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet