Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kathrines tyske ostekake:

Tysk-oste-kake

(Matstyling: Kristin Jøtun Foto:Kim Holthe)

0 Flares 0 Flares ×

Du får deilige moreller i butikkene og snart er de norske i butikkene om du har lyst til å lage denne deilige ostekaken hvor oppskriften kommer fra Tyskland.
Denne har lett for å falle sammen på midten, men det spiller jo ingen rolle så lenge den smaker himmelsk som denne gjør.

14 STK

4 egg
300 g sukker
175 g smør
4 beger vaniljekesam
2 ts vaniljesukker
1 toppet ts bakepulver
3 ss semulegryn
4 ss maisenna
1 ts sitronsaft

PYNT:
Kirsebær eller moreller
rømme

Bland sammen egg, sukker, smør, kesam, vaniljesukker, bakepulver, semulegryn, maisenna og sitronsaft i en miksmaster.
Hell blandingen over i en rund form, ca.26 cm.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 1time.
Når kaken er gyllen og litt brun i kanten, er den ferdig. Den hever veldig i ovnen, og skal falle sammen etterpå.

Server kaken som den er eller pynt den med kirsebær eller moreller og bærsaus på toppen Ha gjerne litt rømme på toppen sammen med bærene.

(Foto: http://www.kimholthe.no)

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

2 kommentarer til “Kathrines tyske ostekake:”

  1. Margareth

    Skal det virkelig være fire beger kesam i??
    Og er det ingen ost i denne ostekaka?

    Svar
    • Kristin Jøtun

      Hei, ja oppskriften sier at det skal være 4 beger med kesam, eller kvarg, så jeg har bakt kaken etter den oppskriften og fikk dette resultatet du ser på bildet. Men du kan helt klart prøve å benytte litt mindre. Og jo det er mye ost i denne ettersom kesam eller rettere sagt Kvarg, er en ferskost type, selv om kesam minner mer om rømme.
      Kristin:-)

      Svar

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet