Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sitronmarengsterte

sitron-terte
0 Flares 0 Flares ×

Denne sitronpaien er fylt med en herlig frisk og syrlig lemon curd, som på norsk kan oversettes til sitronkrem eller sitronsmør. På toppen ligger et lokk av marengs. Du er nesten garantert fornøyde kakegjester etter å ha servert denne.

12 STK

500 g hvetemel
50 g sukker
125 g smør
125 g smult
1 ¼ dl vann
1 egg
SITRONKREM:
4 dl sitronsaft
5 egg
150 g sukker
150 g smør
1 ts maizena mel
MARENGS:
3 eggehviter
200 g sukker                                

Kjør mel, sukker, smør og smult i food processor til en grynet masse, ha i egget og sitronsaft. Samle deigen med hendene og legg den i plast. La den ligge kjølig i ca. 1 t
Du trenger en paiform eller en rund form med løs kant, 22 cm i diameter.
Kjevle eller trykk deigen og kle en paiform i bunnen og opp langs kanten. Prikk bunnen med en gaffel, og legg gjerne på ett bakepapir på bunnen og hell deretter tørre erter eller ris på toppen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 170 grader i ca.25 minutter ta bort ertene/risen og stek videre noen min til tertebunnen er gyllen.
Visp sammen eggehviten og pensle den varme bunnen når den kommer ut av ovnen. Dette gjør at paiskallet holder seg sprøtt bedre.
Ha sitronsaft, egg og sukker i en kjele. Rør på svak varme til sukkeret er oppløst og egget tykner, men ikke koker.
Tilsett smøret litt etter litt til det er smeltet og sausen tykner og tilsett maizena. Avkjøl.
Hell sitronfyllet i paiskallet og la det stå en stund, til det får ”satt seg”.
Pisk sammen eggehviter og sukker over vannbad til sukkeret har smeltet, ca. 50°. Hell det over i en bolle og pisk stiv marengsen og blank.
Fordel marengsen oppå sitronkremen og sett paien under grill ved 280° i noen sekunder til marengsenmassen er gyllen eller bruk en gassbrenner.

Avkjøl paien før servering.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet