Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Fløyelsmyk ostekake

floyelsmyk-ostekake

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en amerikansk inspirert ostekake som skal stekes. Har du ikke laget en stekt ostekake før, bør du lage denne. Fløyelsmyk og nydelig, med en smak av sitron.  

12 STK

150 g havrekjeks
55 g usaltet smør
½ ts kanel

FYLL:
1 vaniljestang
300 g kremost
250 g mascarponeost
175 g rømme
175 g sukker
Saften av1 sitron
4 egg

Kle en kakeform med bakepapir
Smelt smør, og avkjøl.
Knus kjeks i kjøkkenmaskin. Bland i kanel. Tilsett smeltet smør og rør godt.
Fordel bunnen i et jevnt lag i en liten kakeform, ca 22 cm, men kan benytte 24cm, men da blir den nok ikke så høy.
Sett kakeformen kaldt inntil fyllet er klart.
Skrap frøene ut av vaniljestangen.
Bland alt utenom egg godt sammen med en slikkepott.
Knekk eggene i en egen bolle og pisk det lett sammen med en gaffel.
Bland eggene inn i osteblandingen med en slikkepott.
Sil det hele over kjeksbunnen i formen. Gi den et par forsiktige kakk slik at røren legger seg jevnt.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 150 grader ca.1 time. Kaken har lett for å falle sammen i midten, men den smaker like godt.

Avkjøl og sett kaldt over natta.

Pyntes med friske bringebær og bjørnebær eller det du måtte ønske.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet