Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Epleostekake

eple-kake-ost

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Eple og kanel er en god kombinasjon og har du ikke prøvd det i en ostekake før, er det virkelig på tide! Kaken er stekt, er kremete og smelter på tungen. 

12 STK.
225 g hvetemel
100 g sukker
100 g smør

Fyll:
3 syrlige epler
2 ts kanel
2 ss brunt sukker
300 g kremost
5 egg
2 dl fløte
1 vaniljestang

Bland sammen hvetemel, sukker og romtemperert smør til en glatt deig. Legg deigen kaldt i kjøleskap et par timer.
Kle en form med bakepapir i bunnen og klem deigen ut og litt oppover sidene.
Prikk deigen med en gaffel og stek bunnen i ovnen på midterste rille ved 220 grader i ca.10 minutter. Avkjøl i formen.
Skrell og skjer eplene i tynne båter og strø på kanel og sukker.
Rør sammen ost, fløte og egg til en glatt røre.
Legg på epleskivene i formen. Hell osteblandingen over eplene, ønsker du mer kanel og sukker, strø på litt ekstra.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 1½ time
Server kaken lunken eller kald sammen med frisk frukt eller sorbé, eller bare som den er til en deilig kaffekopp.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

2 kommentarer til “Epleostekake”

  1. Kari Begaust Larsen

    Hei! Lagde kaken i dag – himmelsk god – men måtte tilsette vann i deigen for å få «samlet» den. Da ble den smidig og fin og jeg trykket den ut i formen før jeg satte den kaldt en stund før jeg stekte den og resultatet ble helt topp 🙂

    »

    Svar
    • Kristin Jøtun

      Takk for tilbakemelding. Jeg legger det inn som ett tips at det kan være lurt å tilsette litt vann for å samle deigen. En riktig god sommer til deg Kari. Hilsen Kristin:-)

      Svar

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet