Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Duo panna cotta med gele, friske bær og frukt.

panna-cotta-duo
0 Flares 0 Flares ×

Dette er en artig dessert som du garantert vil få mye skryt av. Og ikke minst er dette en nydelig avslutning om du ønsker en litt kul dessert å servere.

4 PORSJONER

5 pl. gelatin
1
vaniljesteng
7 ½ dl kremfløte
2 dl sukker

BRINGEBÆRGELÈ:
400 g bringebær
3 dl vann
200 g sukker
5 pl.gelantin

SITRONGELÈ:
8 sitroner
3 dl vann
200 g sukker
5 pl gelatin
evt noen dråper gul konditorfarge

TOPPING:
225 g bringebær
6 pasjonsfrukt
Evt litt melis

Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
Snitt vaniljestangen på midten, skrap ut innholdet.
Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og innholdet i den. Ta det av platen, ta ut vaniljestang, og rør inn gelatinen. Legg gelatinplatene til geleen i kaldt vann i 5 minutter.
Klem ut saften av bringebærene, og gjennom en sikt om du ikke ønsker frøene, gjør det tilsvarende med sitronen.
Ha bringebærsaft, vann og sukker i en kjele, og sitronsaft, vann og sukker i en annen kjele. Kok opp begge kjelene. Ønsker du en sterkere farge på sitronsaften så bruk noen dråper konditorfarge.
Klem ut vannet av gelatinen og rør dem inn i de varme saftene. Avkjøl.
Legg glassene på skrå, og bruk gjerne en eggekartong til hjelp, og hell litt gele i glasset. Sett glassene i kjøleskap og la dem stivne.
Hell så avkjølt fløteblanding i glasset og sett det kjølig, minst 3 timer.
Rør sammen bringebærene og smak til med litt melis om du ønsker de mer søte.
Det samme gjør du med pasjonsfrukten.
Hell frukt og bær på toppen av hvert sitt glass og server gjerne to små dessertglass på hver tallerken.

Foto: http://www.kimholthe.no

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet