Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Lammespyd/satay

saty-spyd
0 Flares 0 Flares ×

Prøv satayspyd på grillen om du er på jakt etter spennende smaker, samtidig som det skal se fristende og godt ut. Hvis du inviterer gjester kan alle være med å lage sin egen mat. Men ønsker du ikke å grille, bruk stekepannen eller stekeovnen, det går like fint!

4 PORSJONER
500 g ytrefilet av lam evt storfe, svin eller kylling
1 ts finhakket frisk ingefær
1 ss malt koriander
1 rød finhakket chili
saften av 1 lime
2 ss olje

PEANØTTSAUS:
3 ss usaltede peanøtter
½ dl olje
1 ss fiskesaus, kan utelates
2 dl kokosmelk
1 ts curry paste
1 ts brunt sukker
saften av 1 lime
frisk koriander

Skjær kjøttet i fine strimler.
Bland krydderene og vend kjøttet i blandingen. Legg kjøttstrimlene i en bolle og tilsett olje og limesaft. La det stå kaldt noen timer eller natten over.
Tre kjøttstrimlene på trepinner. Stek spiddene i ovn på 180 grader i 15-20 minutter.
Lag sataysausen ved å surre de finhakkede peanøttene i olje. Hell over fiskesaus, kokosmelk og currypaste, rør godt om og kok opp.
Serveres nudler og eller en enkel salat ved siden av.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet