Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Saftig peanøttkake

saftig-peanott-kake
0 Flares 0 Flares ×

Er du glad i peanøtter og sjokolade, er dette kaken for deg. Den holder flere dager i kjøleskapet og blir bare mer og mer saftig. Bak gjerne dobbel porsjon for denne kommer til å få bein å gå på!

10 STK

125 g smør
225 g sukker
225 g mørk sjokolade
3 egg
50 g hvetemel
50 g maizena mel
FYLL:
200 g melkesjokolade
200 g peanøttsmør
50 g salte kjeks
FYLL:
250 g mørk sjokolade
2 dl fløte
50 g smør
100 g peanøtter
1. Smelt smør, sukker og sjokolade sammen i kasserolle.
Bland inn egg, ett og ett om gangen uten å piske for mye
Tilsett mel og maizena og bland det sammen.
Hell røra i en liten langpanne med bakepapir.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 160 grader i ca. 25 minutter.
Avkjøl i formen.

2. Smelt melkesjokolade i vannbad. Bland in peanøttsmør og rør det godt sammen.
Bland in salte kjeksbiter.
Hell peanøttblanding på toppen av kaken. Sett kaken kaldt en stund.

3. Del sjokolade og smør i biter og legg det i en bolle.
Kok opp fløte og hell det over sjokoladeblandingen, og la det avkjøles litt.
Pisk det sammen til glatt røre og avkjøl, til slik at det holder romtemperatur.

Hell det over kaken og strø på peanøtter til slutt.

Sett kaken kaldt i ca 4 t før den skjæres opp i biter og serveres.

Kanskje du fristes til å bake denne når du først er i gang?

Festfin sjokoladekake: Klikk på bildet så kommer du til oppskriften:

sjokolade-kake

Eller en nydelig oreokake, klikk på bildet så kommer du til oppskriften

oreo-kake

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet