Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Fløterand med jordbærgele

flote-dessert
0 Flares 0 Flares ×

Fløterand er en helt nydelig dessert, og det beste er at du kan lage den i god tid før gjestene kommer og pynter du de i de norske fargene blir desserten riktig så flott.

4 – 6 PORSJONER
100 g sukker
½ l fløte
1 dl melk
1 vaniljestang
4 pl. gelatin
PYNT:
1 pk. jordbærgele
blåbær
Smelt sukkeret til lys karamell. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha i både stengene og frøene i karamellen.
Hell over fløtemelken.
La det koke til sukkeret har løst seg opp.
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 10 minutter. Trekk kjelen til siden og klem ut vannet og ha gelatin rett i melkeblandingen.
Rør godt rundt. Hell det over i passe glass og sett dem kjølig noen timer. Lag gele etter anvisning på pakken, men bruk bare halv vannmengde. Avkjøl og hell det over fløterandglassene. Ønsker du å bruke jordbærsaus i stedet for gelen på toppen, kan du gjerne gjøre det.

Sett glassene kaldt før du like før servering pynter med blåbær langs kanten og et bringebær i midten.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet