Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Hvitsjokolade ostekake

hvit-sjokolade-oste-kake
0 Flares 0 Flares ×
Hvit sjokolade i ostekake er bare vanvittig godt. Og med ett stort og deilig stykke på tallerken blir dette en riktig festdag.
12 STK
300 g Oreo kjeks
50 g smør
 
FYLL:
800 g kremost naturell
200 g sukker
6 egg
500 g hvit sjokolade
1 dl fløte
 
GLASUR:
100 g mørk sjokolade
1 ss smør
1 dl fløte
Knus kjeks i en foodprosessor til pulver og bland inn smeltet smør.
Bruk en kakering eller en rund form, ca. 20 cm og trykk kjeksen ut i bunnen.
Sett formen i fryseren i ca.15 minutter.
Bland sammen sukker og ost til en glatt røre.
Pisk inn eggene, men pisk ikke for mye.
Brekk opp sjokoladen og tilsett fløte i en bolle og sett det over vannbad slik at det smelter. Pisk det glatt og bland det inn ostekremen.
Hell det over bunnen i kakeformen eller ringformen, ca 20 cm
Stekes i ovnen på midterste rille 130 grader i 20 minutter, 30 minutter på 120 grader  og 90 minutter på 100 grader. Slå av ovn og la kaken stå med døren åpen til den blir romtemperert. Avkjøles minst 4 t.
Grovhakk mørksjokolade og del smøret i biter og legg det i en bolle.
Kok opp fløte og hel over sjokoladeblandingen.
La det stå ca. 2 minutter og bland det sammen til en glatt glasur
Hell glasuren over den avkjølte ostekaken, sett kaldt noen timer før kakeringen tas av og settes på ett fat. Pynt med hvit sjokolade og gull som på bilde. Eller bruk annen kakepynt.

Tips til flere kaker får du her:
Fruktterte
frukt-terte

Yoghurtvaniljelangpanne
vanilje-yoghurt-kake

Trønderrose:

trønder-rose
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

5 kommentarer til “Hvitsjokolade ostekake”

  1. Katrine

    Hei☺️ Skal kaken stekes på 3 forskjellige grader?

    Svar
    • Kristin Jøtun

      Ja den skal det, følg oppskriften til punkt og prikke, så får du den slik jeg har bakt den. Lykke til med bakingen. Hilsen Kristin

      Svar
      • Katrine

        Takk for svar!☺️? Den ser helt nydelig ut,gleder meg til å teste?

        Svar
  2. hege

    Skal man steke på varmluft eller over og undervarme? Skrur man bare ned tempen mens kaken står inne? Ser nydelig ut 🙂

    Svar
    • Kristin Jøtun

      Hei, jeg bruker stort sett varmluft, men da senker jeg temperaturen ca 10 grader. Eller så skal du bare senke temperaturen mens den står inne i ovnen. Kristin:-)

      Svar

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet