Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Festpyntet jubileumskake

Jubileums-kake
0 Flares 0 Flares ×

En festpyntet kake hører med i alle bursdager eller jubileer. Denne er med deilig nøttebunn, men skulle du ønske å lage den uten nøtter, lager du bare vanlig sukkerbrød.

 

20 STK
14 egg
350 g sukker
150 g malte mandler
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
3 ss kakaopulver (til den ene bunnen)
FROMASJ:
9 pl. gelatin
1 boks aprikoser eller ferskener (ca. 800 g)
1 stor plate sjokolade
Ca.2 l kremfløte
1 ½ ss sukker

VANILJEKREM:
1 porsjon vaniljekrem eller ferdig pakke vaniljekrem
3 dl kremfløte

PYNT: icing
4 eggehviter
1 ts sitronsaft
10 dl melis
Bringebær
Rips
Blåbær
Moreller

TILBEHØR:
2 – 4 plastrør

Visp halvparten av eggene og halvparten av sukkeret til stiv eggedosis. Sikt i halvparten av melet og halvparten av bakepulveret.Tilsett halvparten av mandlene. Bland alt forsiktig med en slikkepott.
Smør formen og dekk bunnen med bakepapir.
Hell røren i en godt smurt firkantet form med bakepapir i bunnen og stek kaken på midterste rille ved 175 grader i ca.40 minutter. Skru gjerne temperaturen ned til 150 grader etter at kaken har fått ønsket høyde, men da må du la kaken stå noe lenger i ovnen, men da slipper du å risikere at kaken faller sammen på midten.
Avkjøl kaken på rist. Lag den andre bunnen på samme måte, men sikt i kakaopulver sammen med melet og bruk gjerne en litt mindre form.Avkjøl på rist.

Bløt gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter
Sil saften fra frukten. Hakk frukten og sjokoladen.
Visp halvparten av fløten og halvparten av sukkeret til luftig krem.
Bland krem, sjokolade og frukt.
Klem vannet ut av gelatinen og løs den opp i 3 ss kokende varmt vann.
Avkjøl litt og bland gelatinoppløsningen i fruktkremen.
Del kakebunnene i to lag og dynk dem med fruktsaften.
Fordel den halvstivnede fromasjkremen på den største kakebunnen.
La fromasjen stivne helt i kjøleskapet.

Bland sammen vaniljekrem og pisket fløte og fyll den minste kakebunnen med vaniljekrem.
Visp resten av fløten og sukkeret til luftig krem.
Dekk begge kakene med kremen.
Legg den største kaken på et stort brett eller fat. Skjær til plastrørene slik at du har fire passe store rør som settes ned i kaken med passe stor avstand til fatet på den øverste kaken.
Sett så neste kake opp på pilarene.

Lag  icing ved å vispe eggehviter og sitronsaft til den er blitt hvit og luftig.
Sikt inn melis gradvis til icingen er fast, dvs. at ringene etter vispen ikke siger sammen når du stopper mikseren.  En annen måte å teste det på er at man tar litt icing mellom tommel- og pekefinger og drar fingrene fra hverandre. Icingen skal da føles seig, og det skal stå igjen to «topper» mellom fingrene.
Ha så icingen over kaken og la den stivne, gjerne i kjølerom eller i kjøleskap.
Pynt så med bær og frukt på toppen og rundt kaken.
Ønsker du å trekke kaken med marsipan er det bare å gjøre det. Her er det bare opp til fantasi en din.

Eller ønsker du andre kaketips som:
Festfin Charlotte (klikk på bildet)
fest-fin-charlotte-kake
Eller hva med en nydelig ostekake med snøfrisk (klikk på bildet)
Ostekake med Snøfrisk
oste-kake
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet