Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Festfin Charlotte

fest-fin-charlotte-kake
0 Flares 0 Flares ×

Det er viktig å feire når det er noe å feire. I går rundet Husmorlykke 10 000 faste følgere på Facebook. Det er fantastisk og jeg er super fornøyd. 

Før jeg startet opp lovte mannen min meg at han skulle kjøpe kake når jeg rundet det magiske tallet 10 000, og det klarte vi i går. Det blir ingen kake, men i dag overrasker han med å be oss ut på middag, og det er kjempe koselig å kunne feire når man har nådd første målsetning.

Her kommer en nydelig kake som takk for at du følger meg. Denne festfine Charlotte  smaker nydelig og er vakker på en gang. Du må gjerne servere den som dessert om du ønsker, for denne tåler virkelig dagens lys. Sett på en bukett med roser på toppen, enkelt og staselig pynt om du skulle ønske det.
12 STK

5 eggehviter
1
15 g sukker
5 eggeplommer
100 g hvetemel
1 ss maizena
VANILEKREM:
2 ½ dl kremfløte
1 vaniljestang
4 eggeplommer
75 g sukker
6 pl. gelantin
2 ½ dl pisket krem
PYNT:
1 pk. lady fingers
friske roser
slikebånd                                                   

Bland sammen eggehvite og sukker i en bolle og sett det over vannbad og pisk det sammen til sukkeret smelter.Hell det over i en bolle og pisk det til stiv marengs.
Bland inn eggplommer forsiktig inn i marengsen.
Bland sammen mel og maizena og tilsett det litt og litt i røra.
Hell røra over i en godt smurt kakering eller en rund form.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i 10 minutter. Avkjøl.
Kok opp kremfløte med vaniljefrøene og stangen og la det stå og trekke ca.1 t
Pisk sammen sukker og eggeplommer og sil det over i kjelen. Sett den tilbake på varmen å la kremen tykne, men det er viktig at den ikke koker.  Ta kjelen fra varmen når kremen er tykk.
Legg gelatin i kaldt vann og la den ligge ca.10 minutter
Klem ut vannet og smelt de i ¼ dl kokende vann. Tilsett gelantinen og pisk den inn slik at du er sikker på at den er godt blandet. Avkjøl til romtemperatur, bland så inn pisket krem.
Del kaken i to lag.
Sett den ene kakebunnen i kakeringen og hell over vaniljekrem. Legg deretter på et lag med kakebunn og avslutt med vaniljekrem på toppen.
Sett kaken til kjøling i ca. 2 t.
Fjern kakeringen og legg så på ladyfingersene rundt hele kaken.
Pynt med et silkebånd rundt og pynt med en bukett roser på toppen, så enkelt kan det gjøres.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet