Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Greskinspirert kyllingform med tomatsalat og tzatziki

gresk-kylling-form-gresksalat-tzatiki

Matstyling:Kristin Jøtun , Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Har du planlagt helgens middager, eller er du på utkikk etter en god rett å lage. Da kan denne greskinspirerte kyllingformen være noe for deg.

Lag en stor form med grateng dagen før selskapet og sett den kjølig. Stek formen mens du lager tomatsalaten og tzatzikien. Begge disse to tilbehørene smaker aller best nylaget

4 PORSJONER

4 kyllingfileter
2 ss smør
Salt og pepper
1 – 2 auberginer
2 ss smør
2 båter hvitløk
1 løk
1 ss smør
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
2 ts provence krydder eller ferske urter
1 boks tomat med basilikum og hvitløk
3 dl fløte
1egg
2 ss hvetemel eller maismel
Dryss:
2 ss parmesanost
2 dl svarte oliven
6 små tomater
timian

<TOMATSALAT:
3 plommetomater
1 rødløk
1 – 2 mozarella ost
2 båter hvitløk
½ potte frisk basilikum
2 ts olivenolje
Saften av ½ sitron
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper

 

TZATZIKI:
3 dl gresk yoghurt
1 slangeagurk
½ ts salt
2 – 3 båter hvitløk
½ ts nykvernet pepper
frisk mynte

Skjær kyllingfiletene i mindre biter og stek dem gylne i litt smør i en varm panne. Krydre med salt og pepper.
Del auberginene i skiver og strø på litt salt. La dem ligge noen minutter, slik at vannet trekkes ut. Stek dem lett i stekepannen med litt smør.
Rens og hakk løken og finhakk hvitløken.
Legg løk og hvitløk i pannen og surr med noen minutter.
Legg auberginer, løk og kyllingkjøtt i en ildfast form, ca.1 ½ liter.
Hell over tomaten og strø over urtene.
Bland sammen fløte, egg og hvetemel/maismel og hell det over på toppen.
Legg på oliven og tomater delt i to.
Riv litt parmesan over og dryss gjerne litt fersk timian over tilslutt.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 30 minutter eller til den har stivnet.

Tomatsalat:
Del tomater, løk og ost i skiver og legg dem lagvis på et fat. Bland sammen finhakket hvitløk, basilikum, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Hell det over salaten og la den stå å trekke noen minutter før den serveres.
TZATZIKI:
Riv slangeagurk på råkostjernet og dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet.
Bland agurk sammen med finhakket hvitløk og yoghurt. Smak til med nykvernet pepper og gjerne litt mynte om du har det i nærheten
Server gjerne en god tomatsalat og tzatziki til kyllinggratenge
Handleliste:
4 kyllingfileter
1/4 kg smør
1 – 2 auberginer
1 hvitløk
1 løk
1 boks provence krydder eller ferske urter
1 boks hakkede tomater med basilikum og hvitløk
3 dl fløte
1 egg
1 liten bit parmesanost
1 lite glass svarte oliven
6 små tomater
1 frisk timian
3 plommetomater
1 rødløk
1 – 2 mozarella ost
1 liten potte frisk basilikum 
1 sitron
3 dl gresk yoghurt
1 slangeagurk
2 – 3 båter hvitløk
1 frisk mynte

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet