Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Eksklusiv ostekake med jordbær og jordbærsaus

oste-kake-romme-lokk
0 Flares 0 Flares ×

Oppskriften på denne deilige ostekaken har jeg fått av Kjersti, redaktør av Norsk Ukeblad. Kaken er bare utrolig deilig og kremete. Smelter rett og slett på tungen.

Kaken har en nydelig rømmetopping  som gir denne kaken det eksklusive uttrykket.
Ostekaken må få seg en tur innom stekeovnen før den stekes. Server den sammen med masse deilige jordbær og lag gjerne en jordbærsaus og server den ved siden av.  

10-12 STK

17 havrekjeks
3 ss sukker
70 g smør
½ ts kanel

FYLL:
4  egg
2 ½ dl sukker
2 ts vaniljesukker
600 g kremost, naturell
2 – 3 ss sitronsaft

TOPPING:
5 dl rømme
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker

Knus kjeksene og bland ingrediensene godt sammen i en bolle.
Fordel blandingen i en bakepapirkledd rund form, ca. 24 cm.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Bland i fløteosten og vaniljesukker, og pisk alt dette godt sammen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 120 grader i ca. 20 minutter.
Ta ut formen og skru opp ovnen til 230 grader.
Bland rømme, sukker og vaniljesukker godt med gaffel. Hell toppingen over kaken, og sett den inn i ovnen, men kun 6 minutter.

Sett kaken kjølig i minst 12 timer.

Kaken kan serveres som den er, eller pynt med friske jordbær og en deilig jordbærsaus.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

4 kommentarer til “Eksklusiv ostekake med jordbær og jordbærsaus”

  1. Hilde Merete

    Fløteosten?? Hva slags og hvor mye, ser ikke at det står noe om det i ingrediensene.

    Svar
    • Kristin Jøtun

      Takk for at du gjorde meg oppmerksom på at det manglet ost i denne. Jeg har vært inne og redigert inn.Så nå finner du mengde på kremost i oppskriften.
      Kristin:-)

      Svar
      • Hilde Merete

        Tusen takk? Skal så absolutt prøve denne snart!

        Svar
        • Kristin Jøtun

          Gjør det og gi meg gjerne tilbakemelding om den falt i smak. En god uke til deg. Kristin:-)

          Svar

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet