Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Grove nøtterundstykker

notte-brod-rundstykker
0 Flares 0 Flares ×

Bak noen grove rundstykker og server dem enten til frokost eller lunsj.
Disse rundtstykkene egner seg godt å fryse ned.

Deilig skogsbærsyltetøy eller ost passer perfekt til disse deilige grove nøtterundstykkene, prøv det og du vil elske det!
16 STK
5 dl Yoghurt naturell
2 dl vann
1 pk gjær, fersk eller tørr
200 g sammalt hvete, fin
200 g sammalt hvete, grov
2 ts salt
ca. 600 g hvetemel
350 g nøttekjerner, for eksempel, hasselnøtter, paranøtter, peanøtter osv.
Rør gjæren ut i lunken væske, ca 37 grader. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok og tilsett sammalt mel, både grovt og fint, blandet med salt. La deigen går minst 15 minutter.
Rør inn fint hvetemel til deigen «slipper» bollen. La deigen heve minst 1 t.
Ha deigen på melet benkeplate og elt inn nøttemiksen videre for hånd.
Form rundstykker og legg dem på en stekeplate.
Etterhev rundstykkene ca. ½ t eller gjerne mer om du har tid.
Stek rundstykkene på nederste rille ved 225 grader i ca.20 minutter.
Avkjøles på rist.
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet