Alle innlegg

Sjokoladehjerte

0 Flares 0 Flares ×

Denne lager du når du har lyst til å være litt romantisk eller bare har lyst til å lage noe deilig til kaffekoppen. Pynten er enkel med et lite strø med melis, et søtt bånd og noen friske bringebær. Ønsker du å lage en sjokoladekrem å legge på toppen, er det ingen ting i veien for det.

10 stk.
4 ½ dl sukker
3 egg
2 ss kakao
6 dl mel, evt glutenfritt mel
2 ts bakepulver
225 g smeltet margarin, smør eller laktosefritt smør
2 ¼ dl melk eller soyamelk
Pynt:
melis
Bringebær
Sitronmelisse

Pisk eggedosis av egg og sukker.
Sikt inn det tørre og rør inn smeltet smør, laktosefritt smør eller margarin. Du kan bruke olje også om det passer deg bedre.
Hell røren i en godt smurt hjerteform, klipp gjerne ut bakepapir i hjerteform og legg det i bunnen av formen.
Stekes  i ovnen på nederste rille ved 170 grader i 30–40 minutter. Sjekk med en kakenål om den er ferdig. Husk at alle ovner steker forskjellig.
Avkjøl på rist.
Pynt gjerne med et lite strø med melis, friske bringebær og sitronmelisse. Eller lag en sjokoladekrem og bre over toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×