Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kyllinglasagne med spinat og brie

kylling-lasagne-brie

Ide og Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Har du lyst til å lage en litt annerledes lasagne til helgekosen, er denne verdt et forsøk. I stedet for å benytte kjøttdeig, så bruker jeg kylling. Så putter jeg i en pakke med spinat som setter en nydelig smak og blander det hele med ostesaus og en smaksrik tomatsaus. Topper så med noen skiver med brie på toppen. Kan det egentlig bli særlig mye bedre enn dette?

4 porsjoner
3–4 kyllingfileter
8 plater lasagne
1 pk. spinat, gjerne frossen
1 brie
Tomatsaus:
1 løk
2 ss olje
1 boks hakkede tomater
ca. 1 dl vann
½ terning hønsebuljong
1 ts oregano
1 – 2 ts sukker
1/2 – 1 ts salt
1/2 ts pepper
Hvitsaus:
2 ss smør
4 strøkne ss hvetemel
8 dl melk
ca. ¾ ts salt
½ ts pepper
litt revet muskatnøtt
Del filetene i strimler og stek dem i varm stekepanne, gjerne i et par omganger, og sett til side.
Finhakk løk og fres den i litt olje til den blir blank. Hell over hermetiske tomater og vann. Smuldre buljongen over sausen og rør den inn.
Smak til med oregano, salt, pepper og litt sukker for det avrunder den litt rå tomatsmaken.
Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel.
Spe med melk og rør godt slik at det blir en klumpefri saus.
Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.
Kok opp vann og legg spinaten i det kokende vann ett minutt, ta bladene opp og legg dem over i kaldt vann. La vannet renne av på et tørkepapir.
Bruker du frossen tines den bare og så legges den rett i retten sammen med de andre ingrediensene.

Legg lasagneplater, tomatsaus, kjøttbiter, spinat og ostesaus lagvis i en smurt, ildfast form. Legg på ett par gode skiver med brie på toppen.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca.40 minutter eller til pastaplatene er møre.

Server kyllinglasagne med en fargerik salat og gjerne brød ved siden av.

Handleliste:
3–4 kyllingfileter
8 plater lasagne
1 pk. spinat, gjerne frossen
1 brie
1 løk
1 boks hakkede tomater
ca. 1 dl vann
1 hønsebuljong
1 boks oregano
1 l melk

Sjekk i skapet:
litt revet muskatnøtt
smør
olje

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet