fiskegryte
Alle innlegg Fisk og skalldyr Oppskrifter

Spansk fiskegryte

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en nydelig fiskegryte som egner seg like godt på varme dager som kalde. Så kan det friste med en spansk fiskesuppe til middag i dag?  Smakfull og nydelig gryte med spanske smaker.

4 PORSJONER

1 nett blåskjell
600 g breiflabbfilet eller annen hvit fisk som steinbit eller torsk
1 dl olivenolje
1 grovhakket løk
1 rød chili
1 boks hakkede tomater
3 dl vann
12 store reker
1 dl hasselnøtter
3 båter hvitløk
2 ss persille
1/2 ts anisfrø
2 – 3 ts sukker
salt og pepper


Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du knakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.

Skjær fisken i porsjonsstykker.

Surr løk og chilipepper i olje på middels varme, til løken er myk, men ikke brun, ca. 5 minutter.

Tilsett tomatene og la dem surre med et par minutter. Hell på vann og la det småkoke i 4–5 minutter.

Legg blåskjell og fisk i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg. Smak til med salt og pepper.

Legg rekene i suppen. Støt hasselnøtter, hvitløk, anisfrø og persille fint i morter eller hurtigmikser.

Varm alt litt i pannen og rør det forsiktig inn i gryta. Smak til  med sukker og om det trengs mer salt og pepper.

Server gryten med ris eller godt grovbrød ved siden av.

Handleliste:
1 nett blåskjell
600 g breiflabbfilet eller annen hvit fisk som steinbit eller torsk
1 liten flaske olivenolje
1  løk
1 rød chili
1 boks hakkede tomater
12 store reker
1 pk hasselnøtter
1 hvitløk
1 liten persille
1 pk.anisfrø

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *